zondag 23 december 2007

Een emotioneel weerzien

In de zomer heb ik de vraag gekregen of ik een zwarte labrador wilde tekenen. Ik ben daar foto's gaan maken wat niet echt mee viel, want het was erg warm en Timo (zo heet de hond) lag erg te hijgen, hij had veel last van de warmte en had niet veel zin om mee te werken.
Na Timo even wat rust te hebben gegund kon ik toch een paar prachtige foto's maken, die ik ook heb gebruikt om een tekening van te maken.
2 weken geleden ben ik aan de tekening van de zwarte labrador begonnen, net toen ik aan de schets begon kreeg ik te horen dat hij zo ziek is geworden dat hij de volgende dag een spuitje zou krijgen.
Natuurlijk is dat ontzettend voor de eigenaar en dit gaf mij nog meer het gevoel er extra aandacht en liefde in te stoppen.
Normaal gesproken doe ik wat langer over een tekening maar hiervoor heb ik een uitzondering gemaakt om hem zo snel en natuurlijk mooi mogelijk klaar te maken.
Afgelopen vrijdag avond op 21 december is de eigenaar de tekening op komen halen,samen met haar broer.
Het weerzien met de tekening was erg emotioneel , de zakdoekjes kwamen er aan te pas, ook ik hield het niet droog.
Ze was erg tevreden over de tekening en ze was ook ontzettend blij dat ze deze herinnering nog heeft van haar hond.
Het is echt heerlijk om iemand zo blij te zien met deze tekening: "mijn kerst is al goed"

1 opmerking:

Jacqueline zei

Hoi Conny,

Wat een verhaal zeg.... ik krijg de tranen in mn ogen, mijn ouders vroegen mij al een tweetal jaar geleden om de twee leonbergers te tekenen of te schilderen die ze hebben voor hen, door tijd gebrek ben ik daar pas vorige week aan begonnen ....ik kreeg afgelopen weekend te horen dat de oudste van de twee "Balto" zo heet hij,het aan zijn hart heeft, hij heeft nu al bijna een week niet meer gegeten, ik hoop maar dat er door de medicijnen verbetering komt maar hij gebruikt ze nu al 5 dagen en het veranderd nog niet, ik hoop zo dat dit schilderij (mocht het niet goed aflopen)t mooiste word wat ik ooit heb gemaakt,dan heb ik ze toch een mooie herinnering gegeven...


ps prachtige tekeningen en mooie site heb je,
groetjes Jacqueline de Maar